019- 579292
   caddiemaster@virvikgolf.fi
    Palautelomake


 

Ajankohtaista

VIRVIK GOLFKENTÄN TOIMENPITEET 2020
 
Virvik Golf kiittää kaikkia pelaajia vuoden 2019 aikana annetuista palautteista. Palautteen perusteella voimme kohdistaa voimavaramme oikeisiin asioihin, joten toivomme jatkossakin runsasta ja kehittävää palautetta ja ideoita kentän parantamiseen.
Palautteen perusteella kauden 2020 aikana on päätetty panostaa erityisesti kentän yleisilmeen kohentamiseen. Toimenpiteet suoritetaan sekä kenttäyhtiön toimesta, että yhdessä yhdistyksen kanssa talkootyönä. Alla luettelo tulevista toimenpiteistä, joka ei ole tyhjentävä:
 
Parkki-alue
Parkki-alue tasataan ja vanhat lauta-aidat poistetaan heti keväällä. Laudan tilalle laitetaan esim. istutuksia, köyttä tai jotain muuta siihen sopivaa. Asiaa selvitetään yhdessä yhdistyksen kenttätoimukunnan kanssa.
Virvikiin johtavan tien parannus-/päällystysprojekti on edennyt tiehoitokunnassa suunnitteluvaiheeseen ja talven aikana tienhoitokunta tekee avustusanomukset viranomaisille. Päätökset odotettavissa aikaisintaan kesällä 2020.
 
Greenit
Greenien hoitotoimenpiteitä tullaan lisäämään kaudella esim. hiekoitusta/ilmastusta. Näillä ja muilla toimenpiteillä pyritään pitämään viheriöt tasalaatuisena sekä hyvinvointisena. Pelaajilta pyydämme erityistä ymmärrystä tänä vuonna, koska toimenpiteet voivat vaikuttaa pelinopeuteen ja mahdollisesti joudumme työturvallisuussyistä sulkemaan viheriöitä toimenpiteiden ajaksi, yleensä noin ½h > /viheriö. Toimenpiteistä ilmoitetaan etukäteen pelaajille.
 
Lyöntipaikat
Lyöntipaikkojen suhteen lisäämme hoitotoimenpiteitä kauden aikana. Tämä voi näkyä pelaajille lisääntyneenä hiekotuksena/ lyöntikohtien rajoituksina.
 
Kentän reuna-alueet
Kentän reuna-alueihin kiinnitetään enemmän huomiota ja tähän lisätään resursseja. Esimerkiksi väylien 7 ja 3 välinen maasto siistitään aina tarpeen vaatiessa.
 
Kartanon pihan siisteys
Kartanon pihaympäristön siisteyteen tullaan kiinnittämään enemmän huomiota kauden aikana (mm. puskien siistiminen, nurmikon rajaus, istutukset jne.).
Ravintolan viihtyvyyden parantamiseksi, tupakointi terassilla tullaan kieltämään tai ainakin rajoittamaan tietyiltä osin. Toteutus heti keväällä.
 
Turvallisuus
Turvaverkot asennetaan 5. ja 11 väylien avauslyöntipaikan ja taukotuvan välille. Verkko asennetaan heti alkukaudesta. Lisäksi tarkistetaan kaikkien puusiltojen rakenteet ja arvioidaan myös kentän turvallisuutta muilta osin.
 
Siirtymäpolut
Siirtymäpolkuja tasataan ja lisätään tarpeen vaatiessa lisää soraa.
 
Harjoitus-alue
Harjoitus-alueen parantamisesta tehdään suunnitelmat ja haetaan tarvittavat toimenpideluvat. Suunnitelmat tehdään yhteistyössä yhdistyksen ja harjoitusaluetta paljon käyttävien tahojen kanssa, mm. kilpapelaajat ja pro.
 
Vesivarannot
Vesialtaiden ruoppaukset tai syventämiset tarvitsevat toimenpideluvat haetaan talven aikana. Itse työt suoritetaan, kun toimenpideluvat ovat kunnossa ja rahoitus on selvä.
 
Teemme parhaamme, että kaikki saavat nauttia viihtyisästä golfkesästä Virvikin kentällä.
Toivotamme kaikille hyvää pelikautta ja hyviä golfhetkiä!
 
Kenttäyhtiön puolesta
Timo Rintala
 

Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä WHS astuu voimaan 19.2.2020

Golfia pelataan maailmanlaajuisella tasoitusjärjestelmällä vuodesta 2020 alkaen. Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä käytössä on kuusi järjestelmää. Suomessa uusi järjestelmä otetaan käyttöön 19.2.2020.

Pelaajan ei tarvitse tehdä mitään vaan siirtyminen tapahtuu automaattisesti.

 

Suurin muutos suomalaisille tulee olemaan se, että eri tasoitusryhmät poistuvat ja kaikkien tasoitus lasketaan samaan tapaan keskiarvolaskentana. Laskennassa huomioidaan 20 viimeisintä tasoituskierrosta, joista lasketaan kahdeksan parhaan kierroksen keskiarvo. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi kierros.

Muutos vaikuttaa golfareihin eri tavoin – osalla tasoitus pysyy samana, osalla nousee ja joillain laskee. Kaikki kuitenkin saavat tasoituksen.

Siirtyminen tapahtuu automaattisesti tietojärjestelmien toimesta 19.helmikuuta, jolloin uusi tasoitus on näkyvissä seurajärjestelmissä ja eBirdie-sovelluksessa.

Lisää joustavuutta

 

Keskiarvolaskentaan perustuva järjestelmä on entistä joustavampi ja reagoi nopeammin pelaajan tason muutokseen. Jatkossa jokainen voi pelata tasoituskierroksen perinteisten 9 ja 18 reiän lisäksi myös 10-17 väylän mittaisena – eli jos ehtii vain 14 väylää ennen pimeän tuloa, lasketaan tasoitus sen perusteella. Tasoitukset ovat myös vertailukelpoisia missä päin maailmaa tahansa.

Ajantasaisen tasoituksesi ja tasoitushistoriasi näet eBirdie-sovelluksestasi. Lisätietoa ja latausohjeet Golf.fi-sivuilla.

 

 

WHS:N PERUSASIOISTA 

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä kierroksestasi. Näet tarkan tasoituksesi eBirdie-sovelluksesta (19. helmikuuta 2020 alkaen).

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita. 

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää. 

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi edelleen olla pistebogey-sarjoja. 

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan. 

Hyväksytyt pelimuodot. Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par/Bogey. 

UUDEN JÄRJESTELMÄN HYÖTYJÄ

Oikeudenmukaisempi. Maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän (WHS) keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi. 

Lyhyempiä kierroksia. Uudessa tasoitusjärjestelmässä kaikkien golfarien, tasoituksesta riippumatta, on mahdollista rekisteröidä tasoituskierroksia aina 9-reiän kierroksista alkaen. Tämä sopii erityisesti heille, jotka ajankaytön vuoksi suosivat lyhyempiä kierroksia. 

Maailmanlaajuisuus. WHS yhdistää golfaavan maailman tehden tasoituslaskennan perusperiaatteista samat ympäri maailman. Esimerkiksi ulkomailla pelatessasi muista maista olevien golfarien kanssa teidän tasoituksenne lasketaan samoin perustein. 

 

Kolme tavallista kysymystä

”Mitä tasoitukselleni tapahtuu siirtymässä?”

On vaikea tarkasti ennustaa, kuinka uusi maailmanlaajuinen tasoituksesi tulee vastaamaan nykyistä EGA-tasoitustasi. Tasoitus voi muuttua korkeammaksi tai matalammaksi, mutta se voi myös pysyä ennallaan.

Pelaajat, joiden tasoitus on ollut viime aikoina nousussa, saavat yleisesti ottaen nykyiseen tasoitukseen verrattuna korkeamman WHS-tasoituksen.

Tasoitusjärjestelmä on aina riippuvainen syöttämistäsi kierroksista. Jos sinulla on tapana rekisteröidä sekä huonot että hyvät tasoituskierrokset, sinulla on todennäköisesti hyvin todenmukainen tasoitus pelitaitoosi nähden. Siinä tapauksessa muutoksen voi olettaa pysyvän maltillisena, kun saat uuden tasoituksesi.

”Mitä tapahtuu, kun minulla on vähemmän kuin 20 rekisteröityä tasoituskierrosta siirtymään mennessä?”


Siinä tapauksessa keskiarvo lasketaan niistä tasoituskierroksista, joita sinulla on tasoitusrekisterissä. Mukaan otettavien tasoituskierrosmäärä määräytyy siihen tehdyn taulukon mukaisesti. Jos tasoituskierrosten määrä on lähellä nollaa, säädetään tasoitusta yhdellä tai kahdella lyönnillä. Jos sinulla on tasoitusrekisterissäsi alle 20 kierrosta, järjestelmä lisää sinulle yhden keinotekoisen kierroksen, joka vastaa sinun nykyistä EGA-tasoitus + 2 lyöntiä. Sitä käytetään osana laskentaa ja sen tarkoituksena on tasoittaa tasoituksen liian suurta vaihtelua tasoituskierrosten määrän ollessa vähäinen.

Jos osaltasi ei ole saatavilla tasoituskierroksia, laskentajärjestelmä ja keinotekoinen tasoituskierros varmistavat, että uusi WHS-tasoituksesi tulee olemaan sama kuin nykyinen EGA-tasoituksesi.

”Miksi tasoitukseni nousi hyvän kierroksen jälkeen?”

Tämä on keskiarvolaskennassa mahdollista, mutta harvinaista. Toisaalta yhden tai useamman huonon kierroksen jälkeen tasoitus voi edelleen pysyä samana tai jopa parantua – riippuen millainen kierros ”tippuu” pois kahdenkymmenen viimeisen joukosta.

 


Lisätietoja ja yhteystiedot

Seuran

Kapteeni Robert Lindström sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsensihteeri Esko Hällfors  sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoa Suomen Golfliitosta

Lisätietoja, esimerkkejä ja vastauksia tavallisimpiin WHS-kysymyksiin Golf.fi-sivuilta: https://golf.fi/pelaajalle/tasoitusjarjestelma/whs-world-handicap-system-2020/ ja Golfliiton Youtube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=cu8alAQHAqE&list=PLNCdYMpH23OFmP8fXqOws-Fnlhr1aAbXg

Virvik Golf Junioreiden talviharjoitukset 2019-2020. Hinta 150e + jäsenyys 2020 / 230e muiden seurojen jäsenille.
 
Harjoitukset pidetään lauantaisin klo 11-13 Porvoon Uusimaa Areenalla 16.11-18.4. välisenä aikana. Tervetuloa mukaan golfaamaan ja liikkumaan!
 
Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Christine Blomqvist, 040 7666 233 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
sisatreenit2

Lisää artikkeleita...

sponsorit mikrokulma 250
sponsorit hoyry assa2
sponsorit mainosmaakarit 250
sponsorit3
sponsorit2
sponsorit5
sponsorit2
sponsorit2
sponsorit2
sponsorit2
sponsorit8
sponsorit2
sponsorit itavayla 250
sponsorit2
sponsorit mecanil 250
sponsorit stromberg

Junioritoimintaa tukemassa

sponsorit novelle
sponsorit jeti sahko
sponsorit finha
sponsorit kotipizza
sponsorit2
sponsorit2
sponsorit vig huolto service
sponsorit borealis